A nem várt hiba???

Közel egy évig ismét hibátlanul működött a kis 323-as.. De 2019 februárban elkezdett csöpögni a hűtőfolyadék az autó elején. Barátommal többször is néztük de sajnos nem tudtuk megállapítani, hogy honnan indul a szivárgás.

A csövek mindenhol épek voltak, a hűtőre gyanakodtunk mivel a folyás az autó elülső részé volt jelen. Az első napokban éppen, hogy cseppnyi "tócsák" voltak az autó alatt, ez a fogyás a tartályban nem is látszódott. Gondoltam húzom a dolgot amíg csak lehet, de pár nappal később már elég erősen folyt a dolog, cserélnem kellett a hűtőt.

Barátom által megrendeltünk egy utángyártott hűtőt ami 23.000 Ft volt. Szerencsére a rendszer egyszerűsége miatt ezt magamnak otthon kis is tudtam cserélni, mindössze egy kulcs és egy fogó kellett hozzá.
Ez volt az első olyan hiba ami talán az autó korából adódott, hiszen idén már 16 éves a Mazda.
Hamarosan vinnem kell vizsgára is és a következő időszakban a lakatolás következi, mivel nagyon szeretném megtartani az autót de akkor teljesen rendbe kell tennem.
A két hátsó sárvédőn sajnos felütötte a fejét a hólyagosodás, és az alsó részeken szépen el is kezdett rozsdásodni. 2017-ben amikor megvettük az autót, teljesen rendben volt, gondolom egy valag gittel oldották meg ideiglenesen a problémákat az autón.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Apró meglepetések :) 2017.07.14

Vízpumpa kuka... 50.000km!!!

Egy régi történet befejezése