Vízpumpa kuka... 50.000km!!!

Sikeresen megvolt a vizsga 2019-ben. Ismét lehet kergetni a kicsikét 2 éven át.
A vizsga után az autó elkezdett egyre érdekesebb hangokat kiadni magából. Amikor beindítottam, hidegen egy súrlódó hangot hallatott elég sokáig, majd ahogy bemelegedett akkor tompult a hang de nem szűnt meg.

Abban biztos voltam, hogy valamelyik külső egység ami a motorhoz van csatlakoztatva. A klímát ki tudtam zárni mert, ha ki volt kapcsolva akkor is szólt. Generátor és vízpumpa volt a leggyanúsabb, a szerelő később megállapította, hogy bizony a vízpumpa tengelye lett csapágyas. Az előzőleg általam vásárolt 9.000 Ft-os Starline vízpumpa 50.000 km-et bírt ki. Most a csere alkalmával egy jobb minőségű került az autóba. Az SKF vezérlés hibátlan volt így annak cseréje nem volt javasolt, hiba szét kellett kapni az egészet.

Ekkor egy olajcsere is érett már, így a szerviz összköltsége 63.000 Ft volt.

Amennyiben elfogadtok egy tanácsot, ne ti válogassátok össze az alkatrészeket az autóhoz mert akkor könnye előfordulhat, hogy belekerül egy ilyen olcsó de hitvány alkatrész. A nagyon olcsó vízpumpám 2 évvel később megbosszulta magát, és a végére sokkal többe került mintha akkor egy jobb minőségű alkatrészt szereltetek be.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Apró meglepetések :) 2017.07.14

Egy régi történet befejezése