Tulajdonságok, felszereltség

Az autó 2003-as évjáratú, de korát meghazudtoló állapotban díszeleg. A belső tere enyhe túlzással újszeűnek mondható, pár apróbb karcolás ami nem igazán zavar. Sajnos még nem vagyok nagyon otthon a Mazda világban ezért nem tudom mi a pontos neve ennek a felszereltségi csomagnak...
Elektromos ablakok elől és tükrök (fűthető), ABS, 4 légzsák, manuális klíma, szürke plüss belső, állítható fényszóró magasság. Ezzel nagyjábból ki is merült az extrák sora, nem baj eddig is ehhez voltam szokva. Ebben még sajnos nincs benne a csúsztatható hátsó ülés, bár a hely így is elegendő benne, én 188 cm vagyok és be tudok ülni magam mögé. Nagyon hasznos az osztottan dönthető ülés hátul, bármikor jól jöhet.




Motorja 1.4 benzines 16 szelepes amiből 72 lóerőt lehet kihozni megfelelő fordulat mellett. Nyomatékból 100Nm-t tudtak beleszorítani a Mazda mérnökei. Ezek ellenére egy kellemesen vezethető autó. Fogyasztásról pontos adatokat még nem tudok, de úgy gondolom 7-7,5 liter között meg kell neki állni. A motortér elrendezése nagyon átgondoltnak tűnik, de a kis motor ellenére a hatalmas motorháztető alatt nem sok hely marad felesleges dolgoknak. Minden könnyen elérhető, érzésem szerint a Mazda 323F egy jól szerelhető autó. A motor keresztben van elhelyezve, hátsó felén a szívó oldalt, előre pedig a kipufogó oldalt találjuk.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Apró meglepetések :) 2017.07.14

Vízpumpa kuka... 50.000km!!!

Egy régi történet befejezése